Medveďovica

Odjakživa v našej krajine sa spája medveď s Tatrami, či Vysokými alebo Nízkymi. Je to ikona nášho Tatranského Národného Parku. Preto názov produktu Medveďovica. Medveď je ďalej spájaný s medom, ktorý mu chutí a je jeho maškrtou. Preto receptúra produktu Medveďovica pozostáva výhradne iba z najlepšieho včelieho medu a čistého obilného destilátu. Na základe uvedených skutočností sme vytvorili exkluzívny a jedinečný produkt Medveďovica.

Charakteristika

Na začiatku počas kvasenia sa do obilného kvasu pridáva fermentovaný med. Základom je obilnomedový destilát s opakovanou destiláciou, následne sa upravuje primárnou filtráciou. Destilát sa následne barikuje v dubových sudoch po dobu minimálne 6 mesiacov. Dozrieva v kamennej pivnici so stálou teplotou a vlhkosťou. Po ukončení dozrievania sa následne destilát prefiltruje cez mikrovlákno.

Medveďovica 45%

Charakteristická je zlatohnedá farba, poprípade s miernym zakalením v dôsledku prítomnosti medu. Aróma je oriešková s jemným nádychom dreva. Chuť je mierne sladká s tónmi vanilky, sladkého drievka a horských byliniek.

Medveďovica Silver 50%

je absolútne nový druh destilátu, ktorý sa doposiaľ nik nevyrobil. Unikátny technologický postup pri kombinovanej fermentácii slovenského obilia, včelieho medu, jedinečných byliniek a exotického korenia. Medveďovica je v chuti korenistá, mierne horko-sladká. Tak ako gin, whisky či rum je aj Medveďovica Silver špeciálna. Berie si to najlepšie z najlepšieho. Čistý, priezračný destilát vzniká trojnásobnou destiláciou fermentovaného obilia, medu a bylín s exotickým korením. Po destilácii sa tento slovenský unikát jemne prefiltruje, tak aby si zachoval svoje organoleptické vlastnosti.

Marhuľovica 50%

Naša Medveďovica Marhuľovica je 100% čistý ovocný destilát, ktorý sa rodí z destilácie kvasu z vyberaných slovenských marhúľ. Každý rok je vypálenej Medveďovice Marhuľovice obmedzené množstvo, ktoré priamo závisí od konkrétnej ročnej úrody marhúľ. Tento destilát je vypálený a následne zriedený upravenou podtatranskou horskou vodou na 50%, čo pokladáme za ideálnu percentuálnu silu destilátu, kde najlepšie vynikne chuť a aróma destilátu.